موارد احتیاط در مصرف کاکائوی تلخ
مضرات مصرف شکلات
در افراد مبتلا به آلرژیهای غذائی، شکلاتهای تلخ بهدلیل داشتن میزان زیاد مادهٔ خشک ممکن بوده آلرژی آنها را تشدید نماید.همچنین این شکلاتها در افرادیکه مبتلا به عارضهٔ کهیر هستند، ممکن بوده که باعث تشدید بیماری شود.
برای افراد مضطرب نیز توصیه شده مصرف این شکلاتها محدود گردد، زیرا شکلاتها بهدلیل داشتن کافئین زیاد، سبب افزایش اضطراب میشوند.
باید توجه داشت که شکلات یکی از موادی بوده که نسبت آرژینین به لیزین در آن زیاد میباشد، به افرادیکه زمینهٔ تبخال زدن دارند توصیه میشود کمتر شکلات مصرف نمایند و با توجه به اینکه درصد مادهٔ خشک شکلات تلخ زیاد بوده در افراد مبتلا به این عارضه، محدودیت مصرف این نوع شکلات باید بیشتر رعایت گردد.
کافئین اسیدمعده را افزایش داده، مصرف موادغذائی حاوی کافئین زیاد، مانند شکلات تلخ، ممکن است سب وخامت زخممعده در افراد مبتلا به این بیماری شود. همچنین بیماران مبتلا به رفلاکس معدی مری باید مصرف موادغذائی حاوی کافئین زیاد را محدود نمایند.
شکلات بهدلیل داشتن کافئین زیاد در زنان مبتلا به بیماری فیبروکیستیک پستان باعث تشدید عوارض بیماری انان شده
همان گونه که کافئین مادهای محرک است و تأثیرات آن تا ۲۰ ساعت در بدن باقی میماند. از اینرو، افراد مبتلا به بیخوابی باید از مصرف اینگونه شکلاتها خودداری نمایند.
زیادهروی در مصرف آن میتواند باعث چاقی شود.
به سبب وجود مس و منیزیم افراد مبتلا به دردهای میگرنی هم جزو افرادی قرار می گیرند که بهتر است در مصرف آن محتاط باشند.
کسانی که کلیهٔ سنگساز دارند و همچنین افراد مبتلا به سیروز کبدی مصرف این نوع شکلاتها به ترتیب بهدلیل داشتن اگزالات و مس زیاد توصیه نمیگردد.
شکلات هایی با غلظت ۱۰۰ درصد هر چند کمتر پیدا می شوند، اما به دلیل آن که هر قدر این درصد بالاتر باشد، مقدار کافئین آن هم بالاتر خواهد بود، احتمال تپش قلب و سردرد نیز افزایش داده و باید در خوردن درصدهای بالاتر احتیاط بیشتری نمود.
منبع ملی کالا