ملی کالا محصولات ایرانی سایتی برای نیازمندیهاودانستنیهای روز

هپاتیت مزمن میتواند تبدیل به سرطان کبد شود هپاتیت مزمن میتواند تبدیل به سرطان کبد شود
^Back To Top

تلگرام ملی کالا

تلگرام ملی کالا

عوارض هپاتیت ب

 

عوارض هپاتیت ب

در برخی افراد، هپاتیت مزمن میتواند تبدیل به سیروز کبدی گردد که در این حالت سلول های کبدی از بین رفته و با بافت آسیب دیده و چرب، جایگزین می شود. فعالیت بخش های آسیب دیده متوقف میگرند و در نتیجه ضایعات بدن تصفیه نخواهد شد. سیروز میتواند به نارسایی کبدی و حتی سرطان کبد نیز منجر میشود.

 

عوارض شایع این بیماری شامل :

-سیروز کبدی که می‌تواند عملکرد کبد را ضعیف کند.

-سرطان کبدی، ابتلا به هپاتیت ب خطر ابتلا به سرطان کبدی را افزایش داده

-نارسایی کبدی، زمانیکه عملکردهای حیاتی کبد از کار افتاده و فرد دچار نارسایی کبدی میشود و زمانیکه این اتفاق رخ بدهد، فرد برای ادامه زندگی نیاز به پیوند زدن کبد داشته.

 مشکلات کلیوی، هپاتیت ب می‌تواند سبب بوجود آمدن مشکلات کلیوی و در نتیجه ایجاد نارسایی کلیوی گردد.

باید توجه کرد که ناقلین بیماری هپاتیت به افرادی گفته شده که ویروس هپاتیت نوع B در خونشان بیش از شش ماه وجود داشته ، حال عمومی خوبی داشته و در بررسی آزمایشگاهی، اختلال در کار کبد آنان مشاهده نشود. در چنین شرایطی، ویروس به صورت مسالمت آمیز در داخل بدن وجود داشته  اما به کبد آسیبی نمی رساند وتخمین زده شده که در حدود 90 درصد از ناقلین هپاتیت در جهان سوم و بیش از 75 درصد آنها در آسیا زندگی می کنند

چه افرادی در معرض ابتلا به بیماری هپاتیت B نوع هستند؟

افرادی که در معرض آلودگی با ویروس هپاتیت B هستند عبارتند از:کارگزاران بهداشتی افرای که تاتو و خالکوبی کرده ‏اند.

کسانی  که از نظر جنسی بی‏ بندوبارند و افرادی که از مواد مخدر تزریقی استفاده می‏کنند به صورت سورنگ.

کسانی که خون یا فرآورده‏ های خونی آلوده دریافت کرده باشند ، بیماران هموفیلی.

افرادی که در تماس نزدیک با شخص آلوده هستند (مانند اعضای خانواده). افرادی که با شخص آلوده تماس جنسی دارند،تقریباً در یک سوم موارد منشأ عفونت ناشناخته باقی می‏ماند.

پزشكان، جراحان، پرستاران، كاركنان بخش دیالیز و آزمایشگاه، معتادان تزریقی و همجنس بازان نیز در خطرند و سایر افراد در صورت عدم رعایت بهداشت فردی نیز در معرض خطر میباشند

تشخیص هپاتیت ب

تست خون به این منظور استفاده شده و تست خونی عملکرد کبد و شرایط بیمار را در طول درمان مشخص خواهد کرد.پزشک ممکن است کبد شما را با استفاده از اولتراسوند و یا اشعه ایکس مشاهده کرده و چه بسا نیاز به نمونه برداری از کبد نیز استفاده میکند.

در کل شما با یک آزمایش خون ساده می‌تواند مشخص کنید که شما هم‌اکنون و یا قبلا دچار بیماری هپاتیت ب شده‌اید. همچنین پزشک می‌تواند به شما بگوید که واکسن این بیماری را دریافت کرده‌اید یا خیر.اگر پزشک شما مشکوک به مشکلات کبدی در نتیجه ابتلا به هپاتیت ب در شما شده، با یک سوزن بخشی از کبد شما را برای آزمایش کردن بر داشته همان اصطلاح بایوپسی کبد(بافت برداری کبد) گفته شده

آزمایش با ویروس HBV

بوسیله این آزمایش بار ویروسی می‌توان تعداد ویروس را در خون مشخص نمود ،وقتی بار ویروس از این مقدار بالاتر رود و آنزیمهای کبدی نیز افزایش یابد درمان باید شروع شود و اگر هم تعداد کمتر از این مقدار باشد و HBe Anti مثبت و HBeAg منفی باشد باید دستگاه ایمنی را کنترل کرد زیرا در این حال نیز ویروس می‌تواند منتقل گردد

آزمایش آنزیمی کبدی: آزمایش آنزیم کبدی میزان آنزیم های کبد مثل آلانین آمینو ترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST) را مشخص که افزایش این آنزیمها نشانه آسیب کبد میباشد و در هپاتیت حاد این آنزیمها افزایش پیدا می‌کند اما این کار موقتی است و ندرتا مشکلات دراز مدت کبدی بوجود می‌آورد.

بیوپسی کبد : این روش ها میزان آسیب کبدی را مشخص نکرده و به همین دلیل از بیوپسی کبد استفاده می‌شود. بیوپسی برای کسانی که بار ویروسی خیلی بالاتر از صد هزار دارند و آنزیمهای کبد در آنها افزایش پیدا کرده است استفاده میگردد.

هپاتیت چیست؟

 

عوامل‌ افزایش‌ دهنده‌ خطر در هپاتیت ها

 

 

درمان  هپاتیت ب

 

راه های انتقال هپاتیت ب

 

علایم بیماری هپاتیت ب چیست

 

پیشگیری از هپاتیت ب

منبع ملی کالا

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

Copyright © 2015. ملی کالا  Rights Reserved.