علت بروز سرطان معده
در ایجاد بروز سرطان معده چند عامل نقش مهم دارد و عامل اول، تغذیه افراد میباشد. کسانی که سوءتغذیه دارند و بدنشان با کمبود کالری مواجه میباشد بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به این سرطان قرار میگیرند. کمبود پروتئین ها و ویتامین ها بویژه ویتامین های A و C، مصرف مداوم مواد غذایی چرب و شور و غذاهای آماده و فست فودها نیز از عوامل زمینه ساز سرطان معده محسوب و همچنین بیماری های معده می توانند زمینه ابتلای افراد به سرطان معده را فراهم کنند.
زمانی که بیمار از ابتلا به سرطان آگاهی مییابد، طبیعی بوده که در وهله نخست در پی علت سرطان معده هستند ولی هیچ کس به درستی از دلیل دقیق بروز سرطان معده اطلاعی نداشته و پزشکان به ندرت میدانند که چرا بیمار از این بیماری رنج میبرد. بر اساس پژوهش های انجام شده عاملهایی همچون عوامل زیر مورد بررسی است
عفونت هلیکوباکترپیلوری: هلیکوباکترپیلوری نوعی باکتری میباشد که معمولاً لایه مخاطی درونی معده را دچار عفونت کرده و عفونت هلیکوباکترپیلوری التهاب و زخم معده را به دنبال داشته و احتمال ابتلا به سرطان معده را نیز افزایش خواهد داد
یکی از مهم ترین بیماری های معده عفونت هلیکوباکتری میباشد که سبب بروز زخم معده و ورم معده ده و ممکن است ازجمله عوامل مهم ابتلا به سرطان معده باشد. البته این طور نیست که هر فرد مبتلا به عفونت هلیکوباکتر دچار سرطان معده گردد که در این صورت باید بیش از 55 درصد مردم جهان در اثر سرطان معده جان خود را از دست خواهند داد زیرا بیش از نیمی از جمعیت جهان به این عفونت مبتلا میباشند و در حالی که فقط سه درصد از این افراد ممکن هستند که به سرطان معده مبتلا شوند. بنابراین بیمارانی که عفونت هلیکوباکترپیلوری دارند حتما باید درمان شوند و تحت نظر پزشک متخصص قرار بگیرند تا در آینده مشکلی برای آنها از نظر ابتلا به سرطان معده ایجاد نگردد
التهاب طولانی مدت (مزمن) معده: بیماران مبتلا به عارضههای توأم با التهاب مزمن معده (برای مثال بیماریهایی خونی مانند کمخونی خطرناک) بیشتر مستعد ابتلا به سرطان معده میباشند.
استعمال دخانیات: مصرف کنندگان دخانیات بیش از دیگران در معرض این خطر قرار یگیرند و هر چه میزان مصرف بیشتر باشد، احتمال خطر سرطان نیز بالاتر خواهد رفت.
سابقه خانوادگی: خویشاوندان نزدیک مثل والدین، براداران، خواهران یا فرزندان فرد مبتلا به سرطان معده نیز بیشتر مستعد دچار شدن به این بیماری هستند زیرا بصورت ارث این بیماری میتواند منتقل شود.
رژیم غذایی نامناسب، فعالیت جسمی اندک یا چاقی: بر اساس تحقیقات انجام شده، زیادهروی در مصرف غذاهای دودی، شور یا ترش خطر ابتلا به این نوع سرطان را افزایش داده و فعالیت جسمی اندکی نیز از جمله علت سرطان معده به شمار امده به علاوه اشخاص چاق نیز بیش از دیگران مستعد ابتلا به سرطان در قسمت فوقانی معده میباشند
به طور کلی افراد بالای چهل سال، بیماران مبتلا به پولیپ معده، مصرف سیگار و الکل و افرادی که سابقه فامیلی ابتلا به سرطان یا سابقه جراحی معده داشته اند بیشتر از افراد دیگر در معرض سرطان معده قرار میگیرند.
البته پولیپ ها اغلب خطرناک نیست، اما یک درصد آنها ممکن است به سرطان تبدیل گردند. حتی شیوع این سرطان در آقایان و افرادی که گروه خونی A دارند، هم بیشتر گزارش شده است و در صورتی که سرطان در مراحل ابتدایی شناسایی شود، امکان درمان وجود خواهد داشت.
عواملی که باعث افزایش سرطان میشود
منبع ملی کالا