ملی کالا محصولات ایرانی سایتی برای نیازمندیهاودانستنیهای روز

واریس به چه دلایلی ایجاد میشود و راه های درمان کدام اند واریس به چه دلایلی ایجاد میشود و راه های درمان کدام اند
^Back To Top


Warning: getimagesize(http://www.negahmedia.ir/assets/uploads/pic/90504/1.jpg): failed to open stream: Connection timed out in /home3/melikala/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 606

واریس

 

واریس سیاهرگ‌ها به انگلیسی: Varicose veins  از ریشه لاتین Varix به معنای پیچ خورده گرفته شده، به گشاد شدن سیاهرگ‌ها یا تورّم ورید گفته شده که واریس، شایعترین بیماری عروقی انسان بوده و حدود ۲۰-۱۰٪ جمعیت را مبتلا کرده. سیاهرگ‌های واریسی به صورت رگ‌های دراز، گشادشده و پرپیچ‌وخم و غالباً در سطوح درونی اندام تحتانی دیده که بیشترین میزان شیوع واریس در زنان بین سن ۴۹-۴۰ سالگی برآورد که رگ های واریس بزرگ، کاملا برجسته و گاهی قابل لمس و متسع و طویل بوده و گاهی قطر بالاتر از ۴ میلی متر پیدا میشود و بطورکلی  واریس پا مشکلی بوده که  به دلیل اختلال در جریان خون به وجود می آید.

در نتیجه اختلال عملکرد دریچه های موجود در سیاهرگ‌ها ایجاد که در حالت طبیعی، این دریچه ها از بازگشت خون در مسیر عکس ( به سمت پایین ) جلوگیری و  ممکن است این دریچه‌ها بر اثر عواملی مثل: بارداری، ترومبوفلبیت ، ضعف مادرزادی ، چاقی و یا ایستادن طولانی مدت، تحت کشش قرار گرفته شود.

 تشخیص واریس

معمولاً تشخیص این مشکل از طریق مشاهده قابل انجام بوده ولی گاهی اوقات از طریق پروسه ای که فلبوگرافی (پرتونگاری از سیاهرگ ها) نامیده صورت خواهد گرفت که این عملیات کاملاً بدون درد بوده و در آن، محلولی خاص را وارد جریان خون می کنند. آنگاه تصویر رگ ها را برای تشخیص اختلالات و ناهنجاری های موجود در جریان خون و فشار رگ ها، گرفته میشود.

شیوه تشخیص دیگر استفاده از اشعه فرابنفش برای آزمایش جریان خون در شریان های اصلی خون در دست ها و پاها بوده که این شیوه اولتراسونوگرافی دوپلر نام داشته و فرابنفش، یکی از امواج صوتی با فرکانس بالاست که  این عملیات با اعمال یک ژل محلول در آب در بدن انجام شده و سپس یک ابزار دستی به نام ترانسدوکتور روی ناحیه مورد نظر کشیده شده.

علت واریس

بیشتر سیاهرگ‌های واریسی بدون علامت میباشد و تنها از جنبهٔ زیبایی به توجه پزشکی نیاز داشته که در صورت علامت‌دار شدن، احساس درد، پری و سنگینی منتشر و غیر اختصاصی در ساق پاها به ویژه بعد از ایستادن به مدت طولانی، وجود داشته که گاهی تورم در مچ پا و عروق برجسته در پا دیده شده  و یکی از علل دیگر ان مسیله ارثی بودن ژنتیک است

در ابتدا شخص در پاهای خود احساس سنگینی کرده و عضلات او دچار درد و گرفتگی شده و شخص در ران و پاهای خود احساس گرگرفتگی مینماید و درد پاها معمولا در اوایل شب و به خاطر اختلال در جریان خون پا ایجاد شده

پاها به سادگی دچار گرفتگی کرده که حتی در شرایطی که در حالتی کاملا ریلکس و راحت قرار داشته و شکل‌گیری مویرگ‌های اتساع یافته که از زیر پوست برآمده و به شکل تار عنکبوت میباشند.

تغییر رنگ پوست در اطراف مچ پا که به دلیل اختلال در گردش خون بوده و همچنین دیر خوب شدن زخم‌هایی که در اطراف مچ پا ایجاد می‌شوند.

ورم پا به دلیل تجمع خون در پا : تغییر در شکل ظاهری رگ‌هایی که نزدیک سطح پوست و در ناحیه پشت ساق پا هستند. این رگ‌ها به صورت پیچ در پیچ و به رنگ کبود در امده شده که این حالت از علامت‌های ابتلای مزمن به واریس بوده.

یبوست مشکلی است که سبب بروز و تشدید واریس شده و زمانی که کار روده ها دچار مشکل می شود، فشار بیشتری به رگها وارد و در نتیجه و جریان خون دچار اختلال میشود و بیماری یبوست تاثیر بیشتری روی رگهای قسمتهای تحتانی بدن داشته و به همین دلیل  مصرف سبوس گندم یا برنج به بهبود عملکرد روده ها کمک و سبب برطرف شدن یبوست خواهد شد

درمان واریس

درمان نگهدارنده مثل  جوراب الاستیک، اجتناب از سرپا ایستادن طولانی و بالا نگهداشتن پا هنگام دراز کشیدن و جوراب ساق بلند کشی است که در صورت بروز مشکلات اساسی جراحی ضروری بوده. روش‌های درمانی متداول عبارت اند از اسکلروتراپی (تزریق مایع) و جراحی. اندیکاسیون‌های درمان جراحی شامل درد دائم و ناتوان‌کننده، ترومبوفلبیت (لخته شدن) سطحی راجعه، ضایعات و زخم‌های پوستی همراه با خونریزی میباشد.

روش درمانی دیگر اسکلرودرمانی فشرده نام گرفته که در این عملیات، نقاطی از رگ ها که جریان خون در آنها غیرعادی بوده که تشخیص داده شده و با تزریق مداوم ماده ای به نام اسکلروسانت، رفع خواهد شد

درمان لیزر واریس

پزشک می‌تواند از لیزر برای درمان رگ‌های واریسی استفاده  که گرمای لیزر سبب سوزاندن رگ‌های واریسی شده، که این موضوع سبب تشکیل بافت اضافی(جای زخم)، پس از بهبود زخم سوختگی شده که  این بافت اضافی با درمان واریس با لیزر سبب بسته شدن رگ شده و دیگر خون به رگ نخواهد رسید و در نتیجه این رگ از بین خواهد رفت. س از حدود یک یا دو سال، بافت مرده‌ی رگ به تدریج محو میگردد

درمان گیاهی واریس

چون پیاز، ادرار آورى قوى داشته و مصرف آن در بیمار تورم ساق پا كه بهبودش احتیاج به ادرار زیاد  دارد مفید است. مصرف یك حبه سیر صبح ناشتا، انواع ورمهاى پا را درمان زیرا سیر خاصیت تصفیه كننده ی خون میباشد.

براى درمان واریس جوشانده بنفشه فرنگى را به مقدار ٦٠ گرم در یك لیتر آب مصرف شود. آب چغندر را اگر با گل ارمنى (نوعی خاک در ارمنستان) مخلوط  نمایید و نیم گرم كه هست روى ورم پا مالیده و خواهید دید که ورم پاها را خواهد خوابانید.

اگر آب لیمو را از رو، به پوست ساق پا مالش دهید و مالش بدهید پاها را تقویت کنید و انواع واریس پا را معالجه مى كند. مالش پاها با آب لیمو از خارج باید توأم با نوشیدن آب لیمو از داخل باشد و باید هر روز آب ده تا پانزده لیمو را گرفته و میل نید.

آب لیمو تنها غذایى بوده كه از راه داخل بدن انواع واریس را معالجه کرده و افرادی كه پاهاى دردناک وحساس دارند باید حمام تیول (زیرفون) بگیرند و بعد از آن با آب لیموى تازه پاها را مالش بدهند.

ضماد برگ چغندر با اسید بوریك جهت ورم پشت پا مفید بوده وهمچنین ضماد برگ تازه درخت چنار براى رفع ورم زانو بکار برده میشود

مصرف میوه هایی با پتاسیم بالا مانند موز بسیار مفید بوده

میوه ها و سبزیجات قرمز و بنفش همیشه مصرف شود: مواد غذایی ذکر شده حاوی ترکیبات مفیدی به نام آنتوسیانین بوده که  زمانیکه میوه ها و سبزیجات به رنگ آبی بنفش، آبی یا قرمز تیره مانند انجیر، شاه توت، کلم قرمز، بادمجان، توت فرنگی، آلو و یا موردصحرایی و ... میل می کنید در واقع بدن شما از یک ترکیب مفید دیگر به نام فلاوونوئیدها نیز بهره مند شده زیرا آنتوسیانین و فلانوئید هر دو خاصیت ضد التهابی دارد و سبب ترمیم رگهای خونی آسیب دیده و بهبود رگهای واریسی یگردد

مرکبات مصرف شود  :ویتامین ث موجود در مرکبات به دلیل تاثیر مثبتی که در بهبود خاصیت ارتجاعی مویرگ ها دارد سبب بهبود و جلوگیری از واریس شده

پرتقال، لیموترش، کیوی، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، انبه، توت فرنگی و جعفری منابع غنی و طبیعی ویتامین C هستند. زمانی که این خوراکی ها را را با یکی از منابع غذایی حاوی فلاوونوئید مثل میوه های قرمز ذکر شده در قسمت قبل میل کنید، ویتامین C بیشتری جذب بدنتان شده و بهبود سریع تر حاصل می شود.

بیماران واریسی از چه غذاهایی باید دوری کنند

چربی: چربی های معروف به چربی های اشباع شده که در لبنیات پر چرب، کره، خامه، گوشتهای فرآوری شده مثل سوسیس وکالباس و شیرینی های صنعتی وجود دارد سبب افزایش کلسترول بد و  تری گلیسیرید در خون شده که اگر میزان کلسترول و تری گلیسرید در خون بیش از اندازه بالا بروند باعث بیماری های قلبی و غلظت بالای خون می شود. زمانی که جریان خون دچار اختلال شده و نیز سر و کله واریس ها پیدا میگردد باید مراقب باشید

سیگار: سیگار به دلیل داشتن ترکیبات سمی موجود در آن غلظت خون را افزایش داده و به همین دلیل برای افرادی که واریس دارند خطرناک تر بوده.

نمک: مصرف نمک و مواد غذایی حاوی میزان بالای سدیم، سبب حبس شدن آب در سلول ها و پف و ورم کردن اعضای بدن شده و سبب بروز اختلال در جریان خون میشود و بنابراین در هنگام خرید محصولات غذایی، برچسب ترکیبات آنها را با دقت بیشتری مطالعه شود و از خرید محصولاتی که میزان سدیم آنها بیشتر از 200 میلی گرم در هر 100 گرم می باشد خودداری شود.

چگونه از واریس پیشگیری کنیم؟

در هنگام نشستن از انداختن پاهایتان روی یکدیگر خودداری شود و انجام فعالیت های جسمی به خصوص پیاده روی که به تقویت پاها و رگ ها کمک می کند که بسیار توصیه گردیده

 وزن خود را پایین نگه دارید و از ایستادن برای مدت زمان طولانی پرهیز کنید و از جوراب های قابل انعطاف استفاده شود.

از پوشیدن لباس هایی که تنگ میباشند و کمر را منقبض می کند خودداری شود. مصرف مواد خوراکی فیبردار را در وعده های غذایی تان بگنجانید زیرا یبوست به بروز واریس کمک شایانی کرده و باید جلوگیری شود و در هنگام رانندگی های طولانی مدت هر 45 دقیقه یک بار توقف نمایید و مقداری پیاده روی کنید.

 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

Copyright © 2015. ملی کالا  Rights Reserved.