ملی کالا محصولات ایرانی سایتی برای نیازمندیهاودانستنیهای روز

راه کار هایی مفید برای از بین بردن تمام جوش صورت راه کار هایی مفید برای از بین بردن تمام جوش صورت
^Back To Top

 

 

جوش صورت چیست

جوش یک مشکل پوستی بشمار امده  که در اثر تجمع چربی در بخش های مختلف بدن از جمله صورت،  قفسه سینه،  شانه، گردن و... به صورت جوش های سرسیاه  و سر سفید و... رخ می دهد. بیماری‌های پوست یکی از مورد توجه‌ترین بیماری‌ها مخصوصا در بین بیشتر خانم‌ها و همچنین قشر جوان و نوجوان جامعه بوده و یکی از شایع‌ترین مشکلات پوستی، جوش‌های پوستی می‌‌باشند

 

علت به وجود امدن جوش در چیست

بعضی از  جوش ها در دوران نوجوانی که معروف به جوش غرور جوانی میباشد نمایان می شوند. اما به طور کلی عواملی بوده  که پایه واساس جوش صورت به شمار میروند  که از بین آنها اصلی ترین شان هورمون ها و اختلالات آنها بوده، مصرف داروهای خاص که حاوی آندروژن و.. هستند ، داشتن رژیم غذایی نامناسب حاوی چربی و فست فودها ، استفاده از لوازم آرایشی چرب و نامناسب و بدتر از تمام این عوامل استرس به وجود آورنده جوش صورت میباشد.البته  متخصصان طب سنتی بر این باورند که علت بروز جوش ها با سیستم داخلی بدن در ارتباط میباشد و درنتیجه پس از شناسایی مشکل، پوست صاف و تمیز می گردد.

به کرات دیده شده  که افرادی دارای یبوست می‌‌باشند به مشکلات پوستی مبتلا می‌‌گردند پس ارتباط بین پوست و اعضا داخلی بدن مشخص گردیده  و جهت درمان، ابتدا اعضا داخلی را باید درمان کنیم، اگر فردی یبوست داشته باشد  ابتدا آن را باید بر طرف کند، اگر فردی دچار اختلالات رحمی‌‌ و تخمدان مثل  پی سی او باشد ابتدا می‌‌بایست به درمان اینها بپردازد  و بالطبع بعد  از درمان این موارد، پوست به سلامت کامل خود دست پیدا میکند،  همین دلیل است  که پزشکان بعد از مشاهده اختلالات پوستی ابتدای امر به بررسی شرح حال اعضا داخلی بدن بیمار می‌‌پردازند

افراد با داشتن طبع گرم‌ اگر در صورتی  از مواد غذایی با طبع گرم مثل عسل و خرما استفاده کنند دچار جوش‌های پوستی می شوند و در صورتی‌که همین دسته افراد ممکن است که دارای سردی غالب در بدن خود داشته باشند که به علت عدم آگاهی از مزاج شناسی از آن آگاه نباشند. به همین دلیل  افرادی بعد  از خوردن مواد غذایی با طبع گرم دچار جوش‌های پوستی می‌‌شوند نمی‌‌توان دلیل بر این آن باشد  که دارای مزاج‌های صفراوی و یا دموی هستند. نکته‌ای که وجود دارد این است که افرادی که دارای بلغم زیاد دربدن خود می‌‌باشند به علت برودت سرما، منافذ خروج مواد زائد پوست، بسته می‌‌شوند.

معمولا کسانی که  دارای تعداد زیادی جوش هستند دچار پرخوری می شوند  و این افراد گرایش زیادی به گوشت و شیرینی جات دارند که برای مبارزه باید میزان مصرف گوشت و شیرینی جات را کاهش داد.

اصلاح کردن: گاهی اصلاح که به همراه در آوردن موهای زاید انجام می شود  که در اثر فشار هایی که به پوست وارد می شود پوست دچار التهاب می گردد و به صورت جوش نمایان می گردد .

استفاده از لوازم و مواد آرایشی : گاهی استفاده از مواد آرایشی و پاک نکردن اصولی این مواد و اکتفا به پاکسازی پوست با دستمال و حتی با آب بدون استفاده از مواد شوینده اسیدی و قلیایی محیطی را برای رشد این باکتری ها آماده کرده  که سبب پیشرفت و یا ماندگاری بیشتر جوش ها می گردد.

تماس موی سر با پوست : گاهی اوقات پوست حساس میباشد و با تماس موی سر با پوست صورت باکتری از مو به پوست منتقل و سبب جوش می شود مخصوصا این مسئله در مورد کسانی  که از موادی مثل  روغن و ژل استفاده می کنند بیشتر دیده می شود.

استفاده از کرم های ضد آفتاب : در صورتی که بر چسب کار و فعالیتی که انجام می دهید مجبور به استفاده از کرم های ضد آفتاب باشید  باید به این نکته اشاره کنم که بهترین کرم های ضد آفتاب با لایه های حفاظتی مختلف پس از گذشت دو ساعت کارایی خود را از دست داده و خود ماده ای مخرب برای پوست خواهند شد که  در زمان مصرف کرم های ضد آفتاب با در نظر گرفتن زمان گقته شده پوست را با استفاده از صابون های آنتی باکتریال شستشو نموده و بعد از خشک کردن پوست کرم خود را تجدید نمایید و در صورت امکان از کرم های ضد آفتاب بدون چربی استفاده نمایید تا کمتر پوست تحریک شود.

تغییرات هورمونی : تولیـد و ترشح زیاد چربی در غدد که تواند به علت ارثی بودن یا پرکاری تیروئید و یا اینکه با توجه به سن بلوغ در خانم ها و آقایان که گاهی میزان هورمون در سطح طبیعی می باشد که پوست به این مقدار طبیعی نیز حساس میباشد و به هم ر ریختگی هورمونی  خود می تواند سبب ایجاد و تشدید جوش شود و همیشه پزشکان قبل از معالجه جوش ازمایش هورمون را از بیماران درخواست میکنند.

چاقی و اضافه وزن : چاقی یا همان اضافه وزن که از مواردی بوده که  برای ابتلا به جوش مورد بررسی قرارمیگیرد و همچنین علاقه به مصرف مواد چرب و پر انرژی که گاهی همراه با ادویه فراوان نیز میباشند و به ویژه خوردن غذاهای ساندویچی که حتی دیر هضم بوده و تولید یبوست در افراد می کنند را باید با جدیت هرچه تمام تر از برنامه غذایی روزانه حذف نمایند.

تعریق : تعریق (عرق کردن) در فصل گرما و یا حضور در مناطق و یا محل هایی که سبب تعریق زیاد می گردد و شستشو نکردن پوست به صورت منظم یکی دیگر از عوامل شایع جوش میباشد.

نور ماوراء بنفش : یکی دیگر از عوامل شایع تشدید جوش در تابستان نور خورشید میباشد  که توصیه می شود در در این فصل از کلاه و یا نقابهایی که بر روی پیشانی قرار می گیرد و نقش سایه بان برای پوست را دارد استفاده نمایید زیرا  کمتر نور ماوراء بنفش خورشید را جذب مینماید.

دستکاری کردن جوش : دستکاری و یا ترکاندن این جوش ها سبب باقی ماندن جای آن ها می شود  و در صورت امکان کمتر مقابل آینه بروید که نگاهی جهت شمارش و حفظ مکان جوش هایتان کنید تا کمتر برای کندن ان تحریک شوید.

استرس و تنش روحی : استرس های روحی یکی دیگر از عوامل ایجاد و تشدید این جوش ها میباشد که سبب  اختلال در دستگاه گوارش و از بین رفتن و ضایع شدن بعضی مواد غذایی ، ویتامین ها و همچنین سبب بیشتر شدن میل به خوردن مواد قندی می شود.

مشکلات کبدی : غذاهای دیر هضم و چرب مثل  تخم مرغ ، ماکارونی و بسیاری غذاهای چرب و پر ادویه دیگر که نیازمند به ساعت هضم طولانی می باشند افراد را دچار مشکلات کبدی می کنند که مشکلات کبدی مثل  کبد چرب در ایجاد و تشدید جوش صورت نقش مهمی را داشته که  بعد  از مطلع شدن از این موضوع باید سعی در درمان این مشکلات باشید.

زندگی در مناطق با آب و هوای آلوده : زندگی کردن  در شهرهای بزرگی مثل تهران که درصد آلودگی در هوای ان بسیار زیاد بوده و با توجه به پوست چرب و خاصیت جذب هر نوع آلودگی موجود در هوا و همچنین مصرف آب های آلوده حتی جهت شستشوی پوست در ایجاد و تشدید جوش نقش موثری را دارند و توصیه می کنم که با در نظر داشتن عوامل گفته شده با هر بار خارج شدن از منزل و محل کار و برگشت دوباره پوست را با استفاده از لیف بسیار نرم و صابون های آنتی باکتریال شستشو انجام شود .

مصرف میوه ها ، تنقلات ، آجیل : میوه هایی مثل  : موز ، خرما ، انگور ، انجبر ، انبه ، خربزه ، گرمک ، طالبی .

تنقلاتی مثل : چیپس ، پفک ، شکلات ، کیک ، بیسکویت ، انواع بستنی ، شیر موز ، شیر انبه ، مغز گردو ، پسته ، بادام زمینی ، بادام هندی ، تخمه آفتابگردان ، انواع آجیل و اونواع تنقلات چرب ، شیرین و پر انرژی در ایجاد و تشدید جوش ها نقس بسزایی را دارند.

 استفاده از مواد غذایی دارای مواد نگهدارنده : مصرف مواد غذایی که دارای مواد نگهدارنده بوده که سبب ایجاد مشکلات کبدی و همچنین جوش می شود توصیه می گردد که در ابتدا مصرف این مواد را کم و در نهایت قطع شود و  حتی مواد غذایی که در منزل تهیه و به مدت های طولانی در فریزر نگهداری و بارها گرم می شوند در ایجاد و تشدید انواع جوش ها نقش اساسی را دارند و در حد امکان از مصرف چنین مواد غذایی هایی دوری کرد.

مصرف لبنیات : مصرف لبنیات پرچرب مثل ماست پرچرب ، شیر پرچرب ، خامه و حتی پنیر های خامه ای مشکلات چوش ها را تشدید کرده و به همین دلیل  در هنگام خرید لبنیات کم چرب را برای مصرف انتخاب کنید.

یبوست های طولانی : یبوست یکی از عوامل شایع مشکلات پوستی مثل  لکه و جوش صورت  میباشد که اگر دچار این مشکل هستید باید در ابتدا با تصحیح مواد غذایی سعی در رفع یبوست داشته باشید زیرا بسیاری از مواد چرب و مضر باید از طریق روده ها و دستگاه گوارش دفع میشوند.

تغییرات هرمونی در خانم ها : عقب و یا جلو شدن زمان سیکل ماهانه در خانم ها یکی دیگر از عوامل جوش بوده که ریشه در استرس و مشکلات روانی در بانوان را نیز دارد.

مصرف قهوه و نسکافه : مصرف قهوه و نسکافه به دلیل داشتن  مقدار زیاد کافئین  موجود در این مواد  باید مصر را به حداقل رسانید.

استفاده مداوم از گوشی موبایل : گوشی موبابل یکی از آلوده ترین وسایلی بوده  که ما روزانه حتی شبها استفاده می کنیم و همین الودگی بر پوست تاثیر گذاشته.

رو بالشتی : روبالشتی هم که در طول شب تا صبح حدود 8 ساعت با پوست ما در تماس میباشد یکی دیگر از موارد آلوده کننده است  که باید در حفظ و بهداشت آن دقت بیشتری نمود و از روبالشتی های تمیز باید استفاده کرد.

جوش در هر منطقه از پوست نشانه چه چیزی است

وجود جوش در پیشانی مشکل گوارشی و مصرف فست فودها را نشان میدهد و اگر در قسمت وسط ابروها جوش میزند مشکل از کبد و مصرف غذاهای چرب میباشد.

جوش و لک اطراف چشم و حتی سیاهی دور چشم نشانگر مشکل در کلیه میباشد که با نوشیدن آب به اندازه کافی تا حدی برطرف می گردد ، جوش بر روی گونه اگر بیشتر از هر جای دیگر پوست صورت جوش زند  دلیل مشکل سیستم تنفسی و آلرژی بوده  که به حذف مصرف سیگار و رعایت کردن برنامه غذایی مناسب برای آلرژی برطرف می گردد.

اگر بر  روی بینی افراد جوش و لک بسیار ظاهر  شود باید مراقب قلب خو باشید و ویتامین B بیشتر مصرف نمایید ، جوش هایی که در منطقه چانه و اطراف لب ایجاد میشود  نشانگر اختلالات هورمون و وجود استرس میباشد ، اگر روی گوش هایتان جوش زده شود دوباره مشکل کلیه سبب بروز این مشکل میشود.

درمان جوش

پوست به طور طبیعی برای جلوگیری از به وجود آمدن جوش در سطح پوست ماده ترشی را ترشح می نماید  که این عمل در زمان وجود  دارد و ترشح چربی و یا خشکی زیاد به درستی ترشح و عمل نمی کند که برای انجام بهتر این بخش از پوست بهتر میباشد  از قلیایی کردن پوست توسط صابون خودداری کرده و تا حد امکان از مصرف مواد غذایی و یا کرم های چرب خودداری نمایید و در عین حال رطوبت پوست را به وسیله مصرف آب و میوه و سبزیجات تامین نمایید.

در جامعه ما به علت پرخوری و رژیم نامناسب غذایی افراد خیلی از افراد  دچار جوش‌هایی می‌‌شوند که اصطلاحاً به آنها جوش دموی می‌‌گویند. افراد با جوش‌های دموی حجامت می‌‌شوند و به حجامت پاسخ خیلی خوبی را می‌‌دهند و به  این نکته باید توجه کرد که  مبتلایان به جوش باید بدانند درمان جوش صرفاً حجامت نیست و حجامت تنها یک روش درمانی برای رفع جوش ها می‌‌باشد که حتما ‌‌باید با تجویز پزشک معالج انجام گردد.

درمان جوش  به روش های خانگی

برای درمان سریع جوش صورت شب قبل از خواب مقداری خمیر دندان بر روی جوش مالیده شود تا صبح جوش بسیار ضعیف و از بین میرود ، وجود میکروب های عفونت زا عامل ایجاد جوش های صورت میباشد و برای حل این مشکل می توانید مقداری پرتقال و یا از دیگر مرکبات را بر روی پوست خود بمالید  ، با مالیدن  پیاز خام جوش صورت به سرعت درمان میگردد.

ریشه گیاه بابا آدم را بجوشانید و مصرف کنید تا کبد افراد را پاک کند و از بروز جوش تا حد بالایی جلوگیری نماید  ، همچنین از ماسک هایی  مانند ماسک ماست و خیار ، ماسک سیب رنده شده و عسل و کمی آبلیمو و.... ماسک های فوق العاده مناسبی برای برطرف کردن جوش صورت میباشند.

 عسل نیز برای درمان جوش های بزرگ مفید میباشد چون خاصیت ضد باکتریای قوی دارد و عفونت را درمان می نماید ، میتوانید مقداری خمیر زردچوبه تهیه  کنید و آن را قبل از خواب بر روی جوش بمالید و هنگام صبح با آب شسته شود.

روغن چای نیز خاصیت ضد باکتریایی داشته ،  روغن درخت چای به کاهش قرمزی و تورم کمک می کند و مانع زخم شدن محل جوش می گردد ، مراقب باشید از مصرف صابون هایی که سبب بروز حساسیت و واکنش های آلرژیک می شوند، پرهیز کرده و قبل از خواب از خوردن غذاهای خیلی چرب و ادویه دار خودداری کنید چون در بروز آکنه ها تاثیر فوق العاده ای داشته است.

استفاده از برخی محلول ها و ترکیبات تجویز شده که  توسط پزشک با توجه به نوع پوست و جوش تجویز میشود ،لایه برداری پوست و لیزر درمانی و البته آنتی بیوتیک ها هم گاها در درمان موثر میباشد.

بخور آویشن و بابونه در مخلوط آب و گلاب بسیار موثر بوده برای این کار یک قاشق غذاخوری پودر آویشن، یک قاشق غذاخوری پودر بابونه را در یک لیتر آب به اضافه ۲۰۰ سی سی گلاب ریخته و دمای مایع را به دمای جوش رسانده که این عمل را می‌‌تواند در هر ظرفی که بتواند آب را به دمای جوش برساند مانند یک قابلمه ساده انجام شود و هنگامی‌که دمای آب به دمای جوش رسید طبق روش سنتی با استفاده از یک حوله به مدت پانزده دقیقه این بخور را استنشاق نمایید.

گیاه بابونه بخاطر داشتن خاصیت روشن کنندگی و خاصیت تحلیلی که دارد جوش‌های سرسفید و سرسیاه را از بین خواهد برد و بعضا دیده می‌‌شود که جوش‌ها را باز نموده  و تخلیه جوشها  راحت‌تر صورت می‌‌گیرد و ممکن است در ابتدا فرد احساس نماید که رنگ جوش گرایش به قرمزی پیدا نموده  که این مسئله امری  طبیعی است  و منجر به باز شدن جوش و تخلیه مواد درون جوش می شود و اکثر افراد دارای پوست چرب از این دسته افراد از بخور بسیار احساس خوبی را دارند اما اگر کسی دارای پوست خشکی می‌‌باشد باید به این نکته توجه نمایند  که بخور مقداری پوست راخشک کرده و این قبیل افراد باید بعد  از بخورصورت از یک مرطوب کننده مناسب استفاده نمایند که درحقیقت با این کار هم از فواید بخور بهره‌مند می‌‌گردند و هم اینکه رطوبت را به پوست خود می‌‌بخشند. دلیل این امر این می‌‌باشد که بعد از بخور منافذ پوست باز میشود و پوست جذب بهتری برای رطوبت خواهد داشت و احساس طروت را درپوست ایجاد میکند.

مصرف آش گشنیز

میتوان روزی  در هفته آش گشنیز استفاده زیرا  گشنیز دارای  طبع سرد و خشک  میباشد، و التهاب پوست را دربر می‌‌گیرد، در این آش از گوشت و مرغ نباید استفاده کنید  و می‌‌بایست آن را با گشنیز زیاد، درست نموده و مواد دیگری مثل شنبلیله، تره، جعفری و با توجه به فصل سال از برگ چغندر و یا برگ اسفناج نیز استفاده شود،  همچنین چون از این آش به عنوان یک وعده غذایی استفاده میگردد  می‌‌توان مقداری برنج  را نیز به آن افزود ،  بیمار یک روز در هفته را می‌‌بایست به عنوان یک روز رژیم خود انتخاب نموده و در آن روز یک پیاله از این آش را به عنوان صبحانه، یک پیاله میان وعده، یک پیاله نهار، یک پیاله عصرانه و یک پیاله به عنوان شام میل کند که  این عمل و این رژیم غذایی سبب  پاکسازی روده شده و پس از پاکسازی روده، طبق قانون خلا، مواد می‌‌توانند از سایر سطوح به سمت روده کشیده شوند یعنی طبیعتی که مواد را دارد به سمت پوست دفع می شود و  مواد را به سمت روده دفع می‌‌کند. این دسته افراد بعد  از مدتی آش را به عنوان یک رژیم غذایی خواهند پذیرفت و از این سبک زندگی و طبعات مفید درمانی بعد از آن لذت میبرند.

ورزش کردن: این عرق باعث بالا رفتن حرارت بدن شده و ماده زائد تجمع یافته زیر لایه‌های زیرین پوست (ماده جوش) پخته شده و چون نزدیک به سطح پوست میباشد که  از طریق پوست دفع می شود و  لذا به کسانی  که دارای جوش‌های بزرگی هستند  می‌‌توان توصیه کرد که جهت درمان جوش‌های خود از سونا استفاده نمایند و این نکته قابل ذکر بوده  که پیاده‌ روی به عنوان یک ورزش برای درمان جوش از دیدگاه طب سنتی پذیرفته نشده است.

خوردن میوه به

بسیاری از کسانی که به دلیل مشکلات گوارشی جوش میزنند توصیه می کند که  این افراد میوه «به» مصرف نمایند و برای کسانی  که گوارش ضعیف دارند این ماده غذایی گوارش را تقویت می کند. اگر این افراد صبحانه از مربای «به» استفاده نمایند و  یا در وعده ناهار و شام از خورش «به آلو» استفاده کنند دنبال کردن این توصیه سبب می شود دیگر مواد زائد  بر روی پوست ظاهر نشوند.

با مصرف انار، قرمزی جوش را بگیرید

مصرف انار یا آب انار ترش و شیرین یا حتی استفاده از رب انار می تواند مفیدوضروری باشد و اگر می خواهید رب انار استفاده کنید پس از وعده های غذایی یک قاشق چای خوری از آن را مصرف کنید. رب انار هم معده و هم کبد را تقویت می نماید و خاصیت قرمزی جوش با خوردن انار خیلی بهتر می شود.

هویج برای درمان جای جوش مفید است

برای آن هایی که از جای جوش شکایت دارند پیشنهاد طب سنتی این بوده  که طی روز از آب هویج زیاد استفاده نمایید و هویج مدر بوده  و با تنظیم قاعدگی رنگ پوست را شفاف می کند، البته می توان از مربای هویج هم در صبحانه استفاده نمود.

خواب : سعی در تنظیم ساعت خواب داشته باشید زیرا خواب کافی در طول شبانه روز به کاهش استرس و مشکلات عصبی کمک شایانی را  خواهد کرد و  بعد از  هر شب راس ساعتی معین به رختخواب بروید و صبح زود هم بیدار گردید.

خوردن میوه ، سبزیحات و سالاد : استفاده از انواع میوه ها به ویژه مرکبات و میوه هایی با طبع سرد  دارند میوه هایی مثل : آلبالو ، توت ، شاه توت ، توت فرنگی ، لیموترش، سیب ، هندوانه ، آلو ، زردآلو ،آلوی سیاه ،گلابی ، نارنگی ، پرتقال ، گریپ فروت ، بکرایی و سبزیجات و سالاد فراوان به همراه غذا به دلیل فیبر فراوان و کمک به دستگاه گوارش که نقش مهمی در از بین رفتن جوش ها داشته  توصیه  فراوان در طب سنتی می شود و گاهی به صورت روزانه مقداری کاهو یا خیارسبز را به همراه سیب درختی با استفاده از دستگاه آبمیوه گیری آب بگیرید و میل کنید.

مصرف غذاهای دریایی : مصرف مرتب غذاهای دریایی در درمان انواع جوش تاثیر مثبت داشته و  به شرطی که از ادویه های تند خبری نباشد.

مصرف آب : مصرف روزانه بین 6 تا 8 لیوان آب که این عنصر حیاتی با کمک به کلیه ها ، کبد و همچنین ایجاد تعریق و دفع سموم از این طریق به درمان جوش صورت و بدن کمک بسزایی خواهد نمود و  پس مصرف روزانه آب را فراموش ننمایید.

استفاده از صابون مناسب : استفاده از یک صابون مناسب به صورت شستشو چند  بار در طول روز  در جهت درمان یکی دیگر از قدم ها به سوی موفقیت در درمان جوش میباشد  که توصیه می گردد  از صابون گوگرد 10% برای شستشوی بدن و از صابون سفیداب مغز بادام برای شستشوی صورت که با استقاده از لیف بسیار نرم و بدون ایجاد فشار و زخمی کردن جوش ها انجام گردد که  بسیار مناسب خواهد بود.

لیموترش تازه : مصرف خوراکی و ماساژ لیموترش تازه بر روی پوست نه تنها سبب  درمان جوش های صورت می گردد،  بلکه سبب  روشن شدن پوست نیز میشود  و بسیاری اثرات درمانی دیگر نیز دارد. برای این منظور میتوان هر روز یک عدد لیمو ترش را از وسط نصف نموده  و به همراه تمام وعده های غذایی و با فشردن و آب گرفتن داخل غذا میل کرده و  این عمل کمک به هضم غذا و کمک به تصفیه خون که وظیفه کبد میباشد میکند و برای صورت با ماساژ به صورتی که هیچ فشاری به پوست وارد نکنید ماساژ داده و چند دقیقه بعد  پوست را بشورید با اب خنک صورت را شستشو دهید که  این عمل سبب  از بین بردن محیط آلوده ای که باکتری های سطح پوست برای زندگی استفاده می کنند خواهد شد.

زرشک سیاه یا زرشک آبگیری : این نوع زرشک که به رنگی تیره متمایل به سیاه بوده و برخلاف زرشک پلویی دارای هسته میباشد ان  را به مقدار 250 تا 500 گرم تهیه و بعد از پاکسازی و شستشو با 8 تا 12 لیوان آب به مدت 24 ساعت در ظرفی چینی و یا لعابی خیس نموده در یخچال نگهداری کنید  و هر روز صبح یک لیوان و هر شب یک لیوان از صاف نموده و ان  را میل کنید،اب زرشک را به دلیل پایین اوردن فشارخون باید با احتیاط مصرف کرد.

خاکشیر : مقدار 2 قاشق خاکشیر را هر شب به همراه یک لیوان آب خیس نموده و هر صبح مقداری آب لیموترش و عسل را اضافه کنید  و میل نمایید.

سرگل بنفشه : سر بنفشه یکی از گیاهان دارویی با طبع سرد بوده و در درمان مشکلات کبدی و همچنین مشکلات پوستی دارای سابقه طولانی داشته و از طب قدیم گیاهی بری درمان جوش صورت از بنفشه استفاده زیادی میشود .برای این منظور مقدار 2 قاشق از سرگل بنفشه را هر شب با یک لیوان آب خیس نموده و روز بعد صاف کرده و میل کنید و  همچنین توصیه می شود که تفاله باقی مانده را روی به صورت ماسک روی صورت قرار بدهید و بعد  از گذشت 10 دقیقه پوست را با آب ولرم بشورید.

خوردن عرق کاسنی : خوردن کاسنی  و عرق ان یا ریشه کاسنی ،بطور کلی خوردن تمام قسمت های گیاه کاسنی برای درمان جوش بسیار مفید است

استفاده از پیاز: استغاده از اب پیاز بر روی جوش به راحتی ان را از بین میبرد اما مقداری سوزش را به همراه دارد

جوانه گندم : جوانه گندم به صورت تازه و حتی خشک به دلیل فراوانی ویتامن های گروه ب و همچنین فیبر در درمان این مشکلات تاثیر بسیاری داشته و توصیه می شود که تا پایان درمان از مصرف روزانه جوانه گندم و یا از خشک برای غذا و سالاد بهره ببرید و همچنین می توان مقداری از پودر جوانه را به همراه  مقداری شیر کم چرب به صورت ماسک بر روی صورت خود  قرار دهید و قبل از خشک شدن ماسک پوست را شستشو دهید.

ماسک‌هایی برای پوست‌های جوش‌دار

ماسک اسپری گلاب: یکی از ساده‌ترین و در دسترس‌ترین ماسک‌ها اسپری گلاب میباشد زیرا گلاب منافذ پوستی را می‌‌بندد، از شل بودن و افتادگی پوست جلوگیری می نماید و هم اینکه نمی‌‌گذارد پوست دوباره دچار جوش شود. اسپری گلاب از آن جهت که گلاب قابض است برای درمان منافذ باز پوستی بسیار کارا بوده.

ماسک شوید و بابونه:  اگر یک قاشق غذاخوری از شوید و بابونه را در یک لیوان آب دم شود  و پس ان را صاف کرده و روزی دو سه بار پوست را با این مایع شستشو داده برایمبارزه با جوش مفید است که این ماسک بیشتر برای جوش‌های سرسفید و سرسیاهی که هنوز عمیق و فراگیر بر روی سطح پوست نشده‌اند، توصیه می شود.

ضماد آرد گندم و سکنجبین: قطره قطره سنکنجبین میتوان  در صورت نبودن سکنجبین از سرکه می‌‌توان استفاده نمود اما سرکه را می‌‌بایست با آب مخلوط نموده  چون ضماد با سرکه خالص بسیار تند و تیز می‌‌شود ،  را بر روی پودر آرد گندم اضافه تا حدی که به قوام ماسک برسد و این ماسک را می‌‌توان برای پوستی استفاده کرد که خیلی التهاب نداشته باشد.

ضماد حنا: برای کسانی که پوست آن ها دارای التهاب می‌‌باشد یک توصیه ساده این است که حنای بی‌رنگ را تهیه نموده و به آن روغن زیتون به صورت  قطره قطره اضافه کرده تا به قوام ماسک برسد و این را بر روی نواحی دارای جوش‌های قرمز رنگ بگذارند. توصیه کلی این بوده که  در استفاده از ماسک‌ها یی که  جهت جلوگیری از بروز هرگونه آلرژی پوستی بکارمیرود بهتر است  که پیش از استفاده از ماسک‌ها افراد آنها را بر روی پوست نواحی دست و بازوی خود تست کنند.

ماسک از بین برنده لک‌های پوستی

در این روش  قطره قطره شیر را به یک قاشق مرباخوری آرد باقالی به همراه نصف قاشق غذاخوری پودر کتیرا اضافه کرده و زمانی‌که به قوام یک ماسک برسد  این ماسک را بر روی تمام نواحی لک‌دار بگذارید که  این کار باید از زمان کم مثل  ده  دقیقه شروع شود  و به مرور زمان، زمان ماسک‌گذاری افزایش پیدا کند و  تا حدود سی دقیقه برسد و بهتر است  که در مدت زمانی که پوست توسط ماسک پوشیده شده باید جهت بهتر عمل کردن کتیرا پوست توسط یک پنبه آغشته به آب گرم مرطوب بشود و بعد  از مدت زمان ماسک‌گذاری پوست می‌‌بایست با شیر یا آب گرم شسته گردد و به مرور زمان شاهد از بین رفتن لکه‌های پوستی و قوام پیدا کردن پوست نیز خواهیم بود مخصوصا برای پوست های شل بسیار مفید است.

ماسک طبیعی ضد جوش و روشن کننده :  خیار سبز متوسط یک عدد ، روغن زیتون یک  قاشق چایخوری ، لیموترش تازه یک عدد

عسل یک قاشق چایخوری ، بابونه شیرازی یک  قاشق مرباخوری

این ماسک یکی از طبیعی ترین ماسک ها برای پوست بشمار می اید  که ضمن اثر بخشی مناسب برای پوست دارای اثر ویتامینه نیز هست که توصیه می گردد  روزانه یک بار و زمانی که قصد خارج شدن از محل کار ، منزل و یا قصد رفت و آمد در مقابل نور مستقیم آفتاب را نداشته باشید  مبادرت به مصرف این ماسک نمایید  و در  ابتدا پوست را با آب گرم و صابون شستشو نموده و  سپس بابونه را همراه با 2 استکان آبجوش دم کنید و  پوست را بخور بدهید و سپس لیموترش تازه را آب بگیرید و  به همراه مواد ذکر شده با هم مخلوط کنید و بر  روی پوست قرار بدهید و بعد  از گذشت پانزده دقیقه پوست را با آب ولرم شستشو نمایید.

ماسک اویشن و سرکه سیب و الوورا

گیاه آویشن ارگانیک برای کشتن باکتریهای ایجادکننده آکنه مفید بوده و سرکه سیب آنتی باکتریال و پاک کننده پوست بوده ، آب آلوورا هم  مرطوب کننده، آبرسان و تنظیم کنندهph پوست میباشد

برای این روش برگهای آویشن را با چاقو خرد نموده  و بعد آن ها را درون یک شیشه دردار بریزید و باید شیشه تا نیمه با برگ های آویشن پر شود و سپس سرکه سیب  را بر روی آویشن ها بریزید در  حدود ۲سانتیمتر آویشن ها از ته شیشه فاصله بگیرند.چندبار با قاشق آویشن ها را فشار داده  تا کاملا در سرکه فرو بروند و در نهایت در شیشه را ببندید و آن را در مکانی تاریک و خنک حدود  در ۲هفته قرار داده و یادتان باشد که هر ۲روز یکبار سراغ شیشه رفته  و حسابی آن را تکان بدهید و پس از ۲هفته با یک صافی آویشن ها را از مایع جدا و بعد مقداری از آن را به نسبت ۲به یک با آب آلوورا مخلوط نموده  و خوب هم بزنی و به صورت یا قسمت های بدن که جوش میزند استفاده کنید.اما قبل از ان ابتدا مقداری از آن را بر روی قسمت کوچکی از پوست صورت امتحان کنید و چند ساعت صبر کنید تا ببینید حساسیت دارید یا خیرو اگر حساسیت نداشته باشید میتوانید آن را روزانه با یک پنبه به تمام قسمت های پوست بمالید و یا بصورت ماسک برپوست خود قرار دهید.

نظرات  

+3 # میترا 1395-02-14 16:06
برای از بین بردن جوش هام از بعضی روشهایی که پیشنهاد دادید استفاده کردم صورتم خیلی بهتر شده ... تشکر
پاسخ
+1 # MR...REZA 1396-03-17 11:46
یه راه حل عالی یه شیشه روغن زیتون با یه کرم لایه بردار بگیرد یه شب کرم شب بعدی روغن زیتون همینطور ادامه بدین یک ماه جواب میده
پاسخ

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

Copyright © 2015. ملی کالا  Rights Reserved.