^Back To Top

تلیلهٔ کوچک با نام علمی: Calidris minuta  و نام انگلیسی:  Little Stintپرندهٔ آبچر کوچکی از خانوادهٔ آبچلیکیان است که در مناطق سردسیری از اروپا و آسیا که به شمالگان نزدیک است زندگی می‌کند. این پرنده مهاجر است و زمستان‌ها را پس از پیمودن فواصل طولانی در آفریقا یا جنوب آسیا می‌گذراند. تلیلهٔ کوچک همچنین به‌صورت پرندهٔ عبوری در آمریکای شمالی و استرالیا نیز مشاهده شده است.

 

تلیله کوچک یکی از پرندگانی است که زیر پوشش توافقنامهٔ حفاظت از پرندگان آبزی مهاجر آفریقایی-اوراسیایی قرار دارند.: این پرنده 13 سانتیمتر طول دارد و اغلب بع عنوان کوچکترین تلیله ی مهاجر زمستانه و عبوری شناخته شده و جثه ای تپل و کوچک دارد. چانه سفید، قفا (پس گردن) قهوه ای برنزی است که در پرنده جوان خاکستری با پوشپرهای قهوه ای دیده می شود. در پر و بال تابستانه، سر، روتنه و پشت بالها قهوه ای کمرنگ تا نخودی دیده می شود.بر رو تنه نقش 7 فارسی مانندی از پرهای سفید دیده شده و تارکش تیره رنگ است. زمستان ها روتنه خاکستری با خطوط تیره روی محور پرها، منقار و پاها سیاه، زیرتنه سفید، دمگاه سیاه و خط بالی سفید است.

دارای  صدای این پرنده در هنگام پرواز شبیه به "تیپ" شنیده می شود و این پرنده در سواحل ذریاها و آب های داخلی یه سر میبرد. ذر ایران به صورت مهاجر عبوری، در اغلب مناطق ساحلی دیده شده و در خوزستان، فارس و سواحل جنوبی زمستان گذرانی میکند.کنترل شکار و حفاظت از مناطق زیستگاهی این پرنده برای بقایش کافی به نظر می رسد. جمعیت این پرنده وابسته به جمعیت موش‌های قطبی است چرا که در سال‌هایی که تعداد موش‌های قطبی کاهش می‌یابد پرندگان بزرگتری همچون جغد برفی به شکار تلیله‌های کوچک دست می‌زنند.

ملی کالا

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

Copyright © 2015. melikala  Rights Reserved.