طوطی طوق صورتی یا ملنگو Ring necked Parakeet بانام علمی: Psittacula krameriپرندهای از خانواده طوطیان است. این طوطی را در زبان انگلیسی «طوطی کوچک اسکندر»، «پاراکیت گردن حلقه ای» و «پاراکیت گردن حلقه ای صورتی» و در زبان ترکی استانبولی «یشیل پاپاگانی» و در زبان آلمانی «هالس باند زتیچ» و در زبان فرانسوی« پروچ کوللر» و در زبان عربی «ببغاء الدره المطوق » گویند. این طوطی نیز طرفداران بسیاری دارد و از لحاظ جثه و اندازه کمی کوچک تر از شاه طوطی است و برخلاف شاه طوطی، فاقد لکه سرخ روی لبه بال است.
این پرنده، 42 سانتیمتر طول دارد و با بدنی کشیده و سبز رنگ، دم دراز (در حدود 25 سانتیمتر ) و منقار کوچک و قرمزقلاب مانند دیده می شود. تنها گونه ی طوطی است که در ایران، به صورت وحشی دیده می شود. در پرنده ی نر، زیر گلو سیاه است و در پس گردن، طوق باریکی به رنگ صورتی مایل به قرمز دیده می شود که پرنده ی ماده فاقد آن است. پرنده ی جوان، دارای گلوی قرمز و منقار شاخی است. پروازش سریع، آرام و مستقیم است. اما هنگام پرواز در گروه، ممکن است به طور ناگهانی، تغییر جهت دهد.
این پرنده بسیار پر سر و صداست و صدایش شبیه «کی- آک» شنیده می شود.در باغ ها ، جنگل های باز و نزدیک کشتزارهای به سر برده و در سوراخ درختان، به صورت گروهی، آشیانه ساخته و تولید مثل می کند. در ایران، احتمالا، از قفس رها شده و جمعیت های بزرگی را در اغلب شهرهای بزرگ تشکیل داده است. اما احتمال دارد جمعیت ها یی از آنها نیزبه طور طبیعی در جنوب شرقی ایران وجود داشته باشند ودر حال حاضر، به شبب نگهداری این پرنده به صورت قفسی، تعداد فراوان آنان در پارک ها و باغ های داخل و حاشیه ی شهرها، نیازی به برنامه ی ویژه حفاظتی ندارد. تعیین جنس طوطی ملگو قبل از بلوغ کاری بسیار سخت و دشوار است. اما پس از بلوغ میتوان به راحتی طوطی ملنگوی نر و ماده را از روی مشخصات ظاهری تشخیص داد. طوطی ملنگوی نر دارای طوقی به رنگ مشکی بر روی گردن است که این طوق از زیر منقار آغاز شده و به سوی پس سر پرنده ادامه می یابد. در زیر طوق مشکی مذکور در پس سر طوق دیگری به رنگ سرخ نیز قرار دارد. طوطی ملنگوی ماده فاقد طوق مذکور میباشد و از لحاظ رفتاری، رفتاری آرام تر از طوطی ملنگوی نر میباشد . این نژاد طوطی از سن ۳ سالگی قادر به تولید مثل میباشد.