ملی کالا محصولات ایرانی سایتی برای نیازمندیهاودانستنیهای روز

بیماری چربی خون یعنی بالا رفتن مقدارکلسترول از مقدار طبیعی اش بیماری چربی خون یعنی بالا رفتن مقدارکلسترول از مقدار طبیعی اش
^Back To Top


Warning: getimagesize(http://www.negahmedia.ir/assets/uploads/pic/83716/1.jpg): failed to open stream: Connection timed out in /home3/melikala/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 606

چربی خون

 

چربی خون عبارتست از بالا رفتن مقدارکلسترول و یا تری گلیسرید از مقدار طبیعی آن ها در خون که سبب  ایجاد بیماری چربی خون می شود. میزان این مواد در خون در اثر مصرف مواد غذایی بیش تر از میزان مورد نیاز یا هنگام بروز اختلال در سوخت و ساز چربی  افزایش پیدا می کند وچربی خون و قندخون بالا و همچنین غلظت بالای خون باعث گزگز و  مورمور شدن و خواب رفتگی پا می گردد و به هنگام خواب، کف پا بسیار داغ می شود و فرد را بیدار می نماید

با انجام آزمایش چربی خون که  شامل اندازه گیری کلسترول کل، کلسترول HDL (خوب)، کلسترول LDL (بد) و تری گلیسرید شده . تری گلیسرید نوعی از چربی که در نتیجه مصرف مواد قندی بالا رفته  و برای اندازه گیری دقیق چربی های خون باید 9 تا 12 ساعت قبل  از خون گرفتن چیزی به جز آب چیزی میل نکنید  .میزان کلسترول و تری گلیسرید خون معمولا به میلی گرم کلسترول در دسی لیتردر خون اندازه گیری می گردد.

افزایش چربی خون به چه دلیل صورت میگیرد؟

افزایش چربی خون همراه با بیماری هایی مثل  کم کاری تیروئید و برخی  از بیماری ها مانند کبدی و کلیوی ، بیماریهای قند(دیابت) ، نارسایی مزمن کلیه، چاقی، برخی  از عفونت ها ، اعتیاد به الکل ، ایدز و … دیده می شود. افزایش چربی خون با تجمع در دیواره رگ ها و تنگی آن ها را به دنبال داشته و به همین دلیل باعث افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی، درد قفسه سینه و گرفتگی عروق می گردد.برای تشخیص بالا بودن چربی خون، اندازه گیری 2 نوع چربی خون یعنی کلسترول وتری گلیسیرید انجام می گردد که  دراین میان معمولاافزایش کلسترول به عنوان عامل بیماری زای جدیدتری مطرح می شود.

چربی های مواد به دو گروه چربی اشباع شده وچربی  اشباع نشده تقسیم می شود .

چربی های اشباع شده : در غذاهایی مانند  گوشت قرمز سوسیس، کالباس، همبرگر، قلوه، مغز زبان، کره، پنیر، بستنی، شکلات، نارگیل ، کلوچه، پیراشکی و شیر پرچرب  مستقیما چربی خون را افزایش داده

چربی های اشباع نشده : مثل  روغن زیتون، روغن آفتابگردان، روغن سویا، روغن ذرت و گوشت ماهی، اردک و غاز چنین اثری را ندارند ، به علاوه چربی های اشباع نشده موجود در ماهی نه تنها خطر انسداد عروق را کاهش خواهد داد، بلکه به رقیق شدن خون کمک مینماید به همین علت مصرف مواد غذائی حاوی چربی های اشباع شده را تا حد ممکن کاهش داده.

کلسترول چیست؟

کلسترول یک نوع چربی  بوده که در همه سلول های بدن  افراد یافت می گردد. کلسترول در خون حل نمی گردد و توسط لیپوپروتئین ها وارد سلول می گردد و از آن خارج می شود .لیپوپروتئین ترکیبی از پروتئین و چربی بوده  و چربی را در خون حمل می کند. وجود کلسترول در کبد، نخاع و مغز ضروری بوده.کلسترول در ساخت و نگه داری سلول ها، بعضی از هورمون ها، ساخت ویتامین D و جذب ویتامین های محلول در چربی نقش داشته و مقدار مناسب کلسترول کمتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر بوده.

زمانی که کلسترول خون افزایش پیدا می نماید، چربی در سطح رگ رسوب می رسد و نهایتاً این رسوب ها درجریان طبیعی خون دچار مشکل می شوند  و در این حالت، قلب  افراد به اندازه ی کافی خون غنی از اکسیژن دریافت نخواهد کرد و خطر حمله قلبی افزایش خواهد پیدا میکند و  با فرایندی مشابه، کاهش  پیدا کردن جریان خون به مغز می تواند منجر به سکته مغزی گردد.

کلسترول به 2 طریق به وجود می آید:

- بدن انسان خودش کلسترول می سازد و بیشترین کلسترول را کبد می سازد که مقدار آن  روزانه در حدود 1000 میلی گرم می باشد.

- کلسترول وارد شده به بدن  از طریق خوردن مواد غذایی مانند: گوشت قرمز، مرغ، ماهی و لبنیات.

بطوری که مواد غذایی مانند  میوه ها ، سبزیجاتی  مثل  کاهو و هویج و میوه‌ها مانند سیب، زرد‌آلو، گلابی، پرتقال، لیمو، گریپ فروت و توت‌فرنگی را افزایش داده، روغن های گیاهی، غلات و آجیل دارای کمترین مقدار کلسترول و همچنین زرده تخم مرغ و گوشت ها دارای بیشترین مقدار کلسترول را دارا هستند .

عوامل موثر برغلظت کلسترول خون  ؟

نوع و مقدار مواد غذایی مورد استفاده  ، زن بدن ، فعالیت بدنی ، وراثت و ژنها نقش مهمی در وضعیت کلسترول خون را داشته اسند .

سن  و جنس: افزایش غلظت کلسترول خون معمولاٌ در حوالی 20 سالگی آغاز می گردد و  زنان قبل  از یائسگی، غلظت کلسترول کمتری نسبت به مردان همسن خود را داشته است.

علت های  افزایش چربی خون:

عمده علایم افزایش چربی خون ناشی از 2 عامل بو ده : شامل  یکی سنگین و غلیظ شدن خون که باعث کندی حرکت آن در عروق می گردد  ولذا باعث اختلال خونرسانی و کمبود نسبی اکسیژن در بافت ها میشود  و علت دوم  افزایش حرارت بدن در اثر افزایش صفرا بوده

 این علایم به طور خلاصه شامل:

- احساس سنگینی، خستگی یا کوفتگی در بدن افراد - خواب آلودگی - سوزش و احساس افزایش حرارت نقاط مختلف بدن به خصوص کف پا که معمولاً در شب تشدید می گردد.

- دردهای نسبتاً مقاوم برای  درمان در ناحیه ساق و کف پا(و گاهی هم در دیگر نواحی بدن)، - سردردهایی که معمولاً به صورت سنگینی سر خودنمایی می نماید- خشکی و یا تلخی دهان را باعث شده - سرگیجه و گاهی وزوزگوش - سردرد، سرگیجه، سنگینی، خواب آلودگی، ایجاد طپش قلب و تسکین این علایم با مصرف موادی مثل آبغوره، آبلیمو یا سرکه می شود- افزایش تعریق بدن را باعث شده ، - ایجاد ورم و پف کردن صورت  

نکته قابل توجه : ذکر علایم فوق به این معنا  نبوده  که تمام افرادی که دچار افزایش چربی خون می شوند همه علایم فوق را بروز می دهندو بلکه اغلب، تنها برخی  از علایم را داشته اند.

عوامل دیگر  افزایش چربی خون

علل تغذیه ای: مانند کمبود مصرف غذاهای حاوی فیبر(میوه و سبزی)  و همچنین  افزایش مصرف غذاهای چرب و بویژه غذاهای آماده(fast food).افزایش  دادن سهم استفاده از«سرخ کردن» به عنوان یک روش طبخ به جای سایر روش های پخت و پز.

افزایش مصرف خوراکی هایی مانند برنج، ماکارونی، تخم مرغ، آجیل های بوداده، انواع نوشابه ها، سس های چرب و …. که اثر منفی بر کارکرد صحیح کبد را داشته که باید در مصرف  ان مراقب بود .

استفاده از روغن های ناسالم  روغن های جامد و مایع  به جای روغن های سالم(دنبه، حیوانی، زیتون و …).

علل روحی و روانی: باید توجّه داشته باشید که هر استرسی می تواند باعث افزایش چربی خون شود؛ اصطلاح «چربی خون عصبی» که در بین مردم زیاد شنیده شده و حکایت این نوع از افزایش چربی خون است. بی خوابی نیز می تواند اثر مشابهی را داشته .

عامل دیگر مانند  کم  کردن  فعالیت بدنی و یبوست بوده  و ضعف تدریجی کبد که به عنوان تنظیم کننده اصلی چربی خون در طول زندگی بر اثر عادات غلط تغذیه ای و روشهای ناصحیح زندگی بوده است.

LDL

LDL یا کلسترول بد، ذرات کلسترول را در طول بدن افراد منتقل می شود. LDL ساخته شده با اتصال به دیواره رگ ها، آن ها را سخت و تنگ  ساخه است .

VLDL

بالاترین میزان تری گلیسرید بوده و  تری گلیسرید نوعی چربی موجود در خون بوده و  VLDL  نیز همچون LDL ذرات کلسترولی را بزرگ تر می سازد و منجر به تنگ و باریک شدن رگ های خونی می گردد. اگر افراد تحت درمان کلسترول بالای خون بود ه ولی همچنان دارای VLDL بالا می باشد  به درمان اضافه تری جهت کاستن آن نیاز خواهید داشت چراکه VLDL حاوی مقادیر زیادی تری گلیسرید بوده .

HDL یا کلسترول خوب، کلسترول اضافی را برداشته و به کبد برگردانده شده است و با افزایش مقدارHDL، احتمال  مبتلا شدن  به حملات قلبی کم می گردد.

کلسترول خوب در بدن چگونه افزایش پیدا میکند ؟

-دویدن :با ورزش کردن در هفته 1200 کالری سوزانده شود  .-کاهش وزن: با کاهش هر نیم کیلوگرم وزن بدن  میزان کاهش  چربی اضافی ، مقدارHDL یک درصد افزایش یافته- ورزش کردن قبل از خوردن غذای پر چرب که با  انجام ورزش منظم قبل از خوردن وعده های غذایی پر چرب، بطور قابل ملاحظه ایHDL را افزایش پیدا می کند.

- نکشیدن سیگار:با ترک سیگار فقط  به مدت یک هفته، 7 واحد مقدارHDL افزایش پیدا می کند – پرهیز کردن : پرهیز از مصرف زیاد شکر، آرد، سیب زمینی و برنج سفید بوده و  غذاهایی که قند خون را افزایش داده که باعث کاهشHDL خون می گردد.

برای میزان کاهش مقدار LDL ؟

 از مصرف زیاد چربی ها و کلسترول دوری گشته و از افزایش کالری دریافتی پرهیز کرده و  تحرک و فعالیت بدنی را زیاد کرده.

 وزن خود را متعادل  نگه داشته . باید توجه داشت که افراد لاغر هم به کلسترول بالا دچار می گردند.

تری گلسرید

تری گلیسیرید، همان چربی موجود در  غذا است. اگر کالری زیادی وارد بدن  گردد، بدن مقدار اضافی کالری را به تری گلیسیرید تبدیل نموده  و در سلول های چربی ذخیره می شود . چاقی و اضافه وزن، عدم تحرک ، سیگار کشیدن، مصرف الکل و داشتن رژیم غذایی پرکربوهیدرات از عوامل افزایش دهنده تری گلیسیرید خون شده و  مقدار مناسب تری گلیسیرید کمتر از 150 میلی گرم در دسی لیتر باشد و کسانی  که دارای تری گلیسیرید بالایی بوده ، LDL بالا و HDL پایینی دارند.

عوامل کاهش تری گلیسیرید ؟

  ورزش کردن و   رژیم غذایی کم چربی  به همراه لبنیات کم چرب و باید  چربی های گوشت و پوست مرغ را دور انداخته و  غذای خود را با روغن های گیاهی از قبیل: کانولا ،ذرت و زیتون تهیه کنید واز  غذاهای پرفیبر استفاده نکنید ، از خورن شیرینی مصرف شیرینی، کلوچه، کیک و فرآورده‌های لبنی پرچرب (شیر، پنیر و کره)، روغن نارگیل، روغن خرما، بیسکوییت، چیپس، پفک، سوسیس، همبرگر، کالباس، بستنی، پیتزا، زرده تخم‌مرغ، جگر سیاه، مغز، سیرابی و قلوه، میگو، خرچنگ و صدف را محدود نموده  و همچنین  نوشیدنی های شیرین خودداری شود همچنین  از نوشیدن الکل دوری شودو  پرخوری نکنید.برای جلوگیری از پورخوری  با چنگال و آهسته غذا خورده و غذایتان را خوب بجوید تا به معده تان فرصت داده شود  که سیر شود

مصرف مواد غذایی برای کاهش دادن چربی خون

حبوبات وغلات فاقد کلسترول‌اند  مانند جو، کدو، شوید و سیر اثر ضد کلسترول بسیار قوی‌تری را بروز و  سویا نیز باعث کاهش کلسترول خون می گردد.

با مصرف نان و غلات سبوس‌دار، حبوبات و انواع لوبیا، عدس، لپه و ... را افزایش داده.

تخم  کتان (بزرک) مصرف کرده  و پوسته سفت و غیر قابل هضمی را داشته و  بهتر است در آب خیسانده و  مقدار مصرف آن 2.5 قاشق چای‌خوری و سه مرتبه در روز بوده و بعضی  از متخصصان تغذیه نیز تا چهار  قاشق غذاخوری در روز را توصیه می شود.

مصرف کردن آجیل‌ها و مغزهای برشته نشده که  فاقد نمک به ویژه بادام و گردو را افزایش می دهدو مصرف میوه های آلبالو ، شاه توت ، غوره ، انار ترش هم برای کاهش موثر بوده است.

با میل کردن روزانه 2 عدد سیب یا پرتقال، چند عدد توت‌ فرنگی بویژه پس از غذا میل کرده  که باعث کاهش جذب کلسترول مصرف شده با غذا می گردد.

سعی شود همیشه  در کنار غذا، سبزی خوردن و یا سالاد تهیه شده با هویچ زیاد و روغن زیتون  به میزان یک قاشق غذاخوری میل کنید و مصرف تخم‌مرغ را به هفته‌ای 3 عدد کاهش بدهید

غذاهایی مانند میگو، دل، جگر، قلوه، کله پاچه و مغز مصرف نکنید و با مصرف خامه و کره ممنوع بوده و علاوه بر آن از روغن‌های حیوانی و روغن‌های جامد پرهیز نموده  و از روغن‌های زیتون، آفتاب‌گردان، سویا و بادام‌زمینی استفاده نموده  ومبتلایان به کلسترول خون بالا و بیماران قلبی نباید روغن نارگیل و روغن پالم (نخل) مصرف نکرده.

برخی موارد ذکر شده سطح چربی خون را بالا برده  و این موضوع به معنی مصرف نکردن مطلق آنها نبوده و  به عنوان مثال برای مصرف شیر، پنیر و ماست نوع کم چرب و یا بدون چربی آن را خریداری نموده و یا مصرف تخم‌مرغ، بستنی و پنیر را به دو مرتبه در هفته کاهش بدهید  و یک رژیم غذایی مناسب می‌تواند نقش مهمی در کاهش بیماری قلبی  را داشته  و  موارد دیگری نیز وجود داشته  که باید آنها را رعایت نمود

 برای اینکه قلبی سالمی را داشته باشید: از استرس‌های دوری کنید و سیگار نکشید و وزنتان را کم کنید ووزنی ایده ال داشته ورزش کردن را فراموش نکنید و گفته می شود که  حتی با کاهش 2.5 تا 5 کیلوگرم اضافه وزن می تواند کمک به کاهش سطوح کلسترول می کند.

پرهیز از مصرف ترانس: چربی های ترانس که در مارگارین ، شیرینی ها و کیک های قنادی یافت می شوند اثر منفی بر سطوح کلسترول خون  داشته  که نه تنها باعث افزایش LDL میشوند بلکه میزان HDL یا چربی خون مفید را نیز کاهش  خواهد داد و در حال حاضر برخی  از غذاها برای تبلیغ بیشتر دارای برچسب "بدون اسید چرب ترانس" می باشند که  باید گفت که به خیلی از این برچسب ها اعتماد نکرده  و چنانچه یک ماده غذایی حاوی کمتر از 0.5 گرم چربی ترانس در هر میزان وعده مخصوص یک نفر بوده و می تواند با عنوان بدون چربی ترانس  برچسب گذاری گردد که  این مقدار چربی خیلی به نظر نرسیده  و مقدار زیادی از غذای با این مقدار ناچیز چربی ترانس خورده شده   که  این میزان به سرعت زیاد خواهد شده و توجه کنید که  در صورتی که غذایی حاوی چربی هیدروژنه  را باشد در واقع حاوی چربی ترانس است و باید به دنبال یک غذای مناسب جایگزین شود .

روغن حیوانی: این روغن  بنام روغن پاک یا روغن زرد هم بین مردم معروف بوده و نیز از بهترین روغن ها برای مصرف بوده  اما باید به چند نکته در مورد این روغن  توجه کرد:

روغن مناسب روغنی بوده  که از شیر گاو گرفته شود و نه روغن گوسفندی بوده است و افراد بالای ۵۰ سال، نباید شب ها روغن حیوانی مصرف نمایند .

این روغن حیوانی تامین کننده رشد بدون چربی کودکان و یک خون ساز فوق العاده بوده است و باید توجه داشت که به علّت طبع گرم این روغن، بهتر  می باشد که  در فصول گرم و به ویژه در گرم مزاجان، مصرف آن کاهش پیدا کند .

روغن دنبه: بیشتر مردم از روغن دنبه وحشت داشته  و خوردن آن را مساوی با انسداد عروق و سکته و دانسته اند و  در حالی که این روغن، بسیار آسان تر از روغن نباتی جامد و مایع بوده و هضم و جذب  ان در بدن می شود و مداومت در مصرف آن باعث کنترل چربی خون می گردد همچنین روغن دنبه یک روغن ایده آل برای سرخ کردن غذاها بوده که البتّه به علّت طبع گرم این روغن، مانند روغن حیوانی، بهتر می باشد ودر در فصول گرم و به ویژه در گرم مزاجان، مصرف آن کاهش یافته و با رعایت تمهیداتی که در جای خود خواهد آمد می توان بوی نامطبوع این روغن را به حداقل رسیده و  اگر چه با مدتی مصرف، عملاً این بوی نامطبوع برای مصرف کننده عادی خواهد بود.

روغن کنجد: اگر روغن کنجد با روش  صحیح گرفته شود در ان هنگام  برای انواع مصارف مناسب و همچنین  به جز روغی زیتون خالص که یک استثناء محسوب شده  هیچ روغنی حتی بهترین روغن ها هم نباید زیاد مصرف بشوند.

کاهش چربی خون به کمک مصرف گیاهان دارویی

تخم شوید (Anethum Graveolens) : در داروخانه ها دارویی بنام آنتوم موجود بوده  که به صورت قرص درامده  و حاوی شاه تره، کاسنی و شوید می بوده و این دارو پایین آورنده چربی خون بکار میرود  ودارای  طبیعت گرم بوده و  شوید : در کسانی که ترش می کنند و سوزش سردل دارند خیلی مۆثر بوده  و بصورت دم کرده شوید میتوان ازمصرف نمود که  پایین آورنده چربی خون نیز هست.

دمکرده آویشن از دیدگاه طب سنتی ایران این دم نوش دفع کننده رطوبت و بلغم از بدن بوده، از پایین آورنده‌های مناسب چربی خون محسوب می گردد.

با مصرف روزانه یک قاشق چای خوری پودر یا نیم کوب شده سیاه دانه یا دانه تره هم می‌تواند در کاهش چربی خون نیز تأثیربسزایی داشته باشد.

آرتیشو - کنگر فرنگی (Cynara Scolymus): پایین آورنده کلسترول خون بوده است.

کاسنی (Chicore): که نام عربیش  الهندبا است در حدیثی از حضرت محمد آمده که : برگی از کاسنی نیست مگر قطره ای از بهشت بر آن باشد. کاسنی تقویت کننده معده، ضد درد و ضد تب  بوده  و در درد چشم، بیماری های کبدی، یرقان، قولنج نارسای کلیوی و در بیماری های اعصاب از آن استفاده می گردد باید توجه داشت که  کاسنی طبیعت سرد را  داشته.

شاه تره : این گیاه دارویی تصفیه کننده خون، صفرا آور، بر طرف کننده خارش های جلدی و اشتها آور بوده  و در درمان یرقان و تصلب شرایین نیز از آن استفاده می گردد و از عرق آن به عنوان تقویت کننده و اشتها آور استفاده می گردد.

مرز: عصاره برگ گیاه دارویی مرزه چربی خون را کاهش داده که نتایج حاصل از یک طرح تحقیقاتی در لرستان نشان داده  که استفاده از عصاره برگ گیاه مرزه باعث کاهش چربی خون می گردد.

سیر، سویا، گشنیز، جعفری و شوید از سبزیجات موثر در کاهش چربی و کلسترول بوده و به عنوان مثال نوشیدن دم کرده شوید و لیمو عمانی یک ساعت قبل  از غذا می‌تواند در کاهش سطح کلسترول و چربی خون موثر و مفید باشد.

چای پور (Pu-erh tea) یکی از معروف‌ترین انواع چای چینی است که دارای خواص بسیار قوی کاهنده چربی و کلسترول است.

دم کرده پوست نارنگی و زنجبیل نیز می‌تواند موثر و مفید باشد، جومینگ نیز گیاه بسیار موثری در کاهش چربی، کلسترول و قند خون بوده ونوشیدن دم کرده زینان و عناب نیز در این امر مفید بود ه با مصرف سماق همراه غذا نیز به دلیل تأثیراتی که روی صفرا داشته، می‌تواند تأثیرات مناسبی را  در پایین آوردن چربی خون داشته است.

روغن زیتون تصفیه نشده: این روغن بدون هیچ تردید بهترین روغنی  بوده  که می‌توان مصرف نمود  و باعث شده که  چربی‌های مضر خون (کلسترول و تری گلیسرید) را کاهش داده وچربی مفید خون (HDL) را افزایش خواهد داد و  یبوست مزاج را برطرف نموده و  رسوبات عروقی و از جمله عروق قلبی را پاک خواهد کرد.

میزان کل کلسترول (میلی‌گرم در دسی‌لیتر)    میزان کل کلسترول ( میلی‌مول در لیتر)

زیر 200                                               زیر 5.2                     مطلوب

 200 تا 239                                        5.2-6.2                  حد مرزی بالا

240 و بالاتر                                        بالای 6.2                  بالا

 

کلسترول بد یا LDL(میلیگرم در دسی‌لیتر)        کلسترول بد یا LDL (میلی‌‌مول در لیتر)         

زیر 70                                                      زیر 1.8    مطلوب برای افراد در معرض خطر بسیار بالای بیماری قلبی

زیر 100                                                    زیر 2.6             مطلوب برای افرادی در معرض خطر بیماری قلبی

100-129                                                 2.6-3.3             نزدیک به طبیعی

130-159                                               3.4-4.1                 حدمرزی بالا

160-189                                               4.1-4.9                       بالا

190 و بالاتر                                          بالای 4.9                     بسیار بالا

 

کلسترول خوب یا HDL(میلی‌گرم در دسی‌لیتر)           کلسترول خوب یا HDL (میلی‌مول در لیتر)      

در مردان: زیر 40                                                          مردان: زیر 1                      بد

در زنان: زیر 50                                                            زنان: زیر 1.3  

50-59                                                                            1.3-1.5                      بهتر

  60 و بالای آن                                                                بالای 1.5                  بهترین

تری‌گلیسرید (میلیگرم در دسی‌لیتر)                 تری‌گلیسرید (میلی‌مول در لیتر)         

زیر 150                                                                  زیر 1.7                          مطلوب

150-199                                                                1.7-2.2                   حد مرزی بالا

200-499                                                                2.3-5.6                        بالا

500 و بالاتر                                                           بالای 5.6                 خیلی بالا

نکته از پیشگیری بیماری چربی خون

حدود 20 درصد از افراد جامعه به نوعی افزایش چربی خون را داشته  ولی چون غالباً نشانه واضحی ندارد اکثراً از آن بی اطلاع می باشند و بهمین علت توصیه می گرددو  تمام افراد بالاتر از بیست  سال هر 5  سال یک‌بار، کلسترول خون خود را اندازه‌گیری نمایند و برای این کار، ناشتا لازم نیست و اگر مقدار کلسترول از ۲۰۰ واحد بیشتر باشد لازم است چند هفته دیگر مجدداً اندازه‌گیری انجام شوند و در صورت بالا بودن کلسترول، با توجه به سایر شرایط بیمار از جمله مرد بودن، سیگاری بودن، چاق بودن، وجود دیابت، فشارخون و یا وجود سکته قلبی در پدر، مادر، خواهر و یا برادر در سن کمتر از ۵۵ سال، هم‌چنین بر مبنای وجود یا عدم وجود بیماری قلبی یا مغزی در بیمار، به ارزیابی و درمان چربی خون بالا تصمیم‌گیری می گردد.

در تعداد کمی از بیماران ممکن  می باشد که  حلقه سفید رنگی دور سیاهی چشم و یا رسوبات زرد رنگ چربی را در روی پلک دیده شود و این رسوبات چربی ممکن  بوده که  بعضاً بر روی زانو، آرنج، کف دست، مفاصل انگشتان و یا پاشنه پا نیز دیده شده  که در این موارد باید به فکر ارثی بودن بیماری بود و تمام  افراد خانواده مورد بررسی و آزمایش دقیق قرار گرفته می شوند.

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

Copyright © 2015. ملی کالا  Rights Reserved.