ملی کالا محصولات ایرانی سایتی برای نیازمندیهاودانستنیهای روز

خواص کندر خواص کندر
^Back To Top

کندر  FRANKINCENSE   از خانواده بورسراسه BURSERACEAE  شرایط محیطی بر رشد درخت و تولید رزین تاثیر دارد. در منطقه ای از عربستان که به نامNejd معروف است و کوه های ظفار با بیابان برخورد می کند، کندر بسیار آرام رشد می کند و صمغ بسیار با کیفیتی تولید می کند. مطالعات اخیر نشان می دهد که در نتیجه برداشت بیش از اندازه درختان کندر رو به انقراض هستند. این مطالعات نشان می دهند که وقتی از درختان بیش از اندازه صمغ برداشت می شود، تنها 16% بذرها جوانه خواهند زد درحالیکه وقتی از درختی صمغ گرفته نمی شود تقریبا 80% بذرها جوانه می زنند. علاوه بر این، حیوانات هم از این گیاه تغذیه می کنند

کندر گیاهی خزاندار بوده که ارتفاع آن به 2 تا 8 متر می رسد. این گیاه می تواند به صورت یک تنه و یا چند تنه رشد کند. پوست تنه کاغذی است و به راحتی جدا می شود. برگهای کندر به صورت متقابل و مرکب است. تعداد برگچه ها در هر برگ فرد است. گلهای کندر کوچک، سفید-زرد و به صورت خوشه ای هستند. میوه کندر کپسول و به اندازه 1 سانتیمتر است. گیاهان کندر وقتی 8 تا 10 ساله هستند شروع به تولید رزین می کنند. با ایجاد یک شکاف سطحی و کوچک بر روی تنه یا شاخه ها می توان رزین را خارج کرد. این رزین در معرض هوا خشک می شود.

کندر به نور کامل آفتاب و آب و هوای کاملا خشک نیاز دارد. نیاز آبی این گیاه کم بوده و رطوبتهای صبحگاهی را ترجیح می دهد و معمولا در خاکهای سنگریزه دار و آهکی رشد می کند. pH مورد نیاز آن 7.6 تا 7.8 است و از صمغ کندر برای درمان آسم و آرتروز استفاده می شود. این گیاه دارای ترکیبات تری ترپنوئیدی مانند boswellic acids است که ضد التهاب است. سایر ترکیبات این گروه ضد سرطان، ضد تومور و کاهش دهنده کلسترول و تری گلیسیرید خون هستند. از دوران باستان در هند از این گیاه برای درمان انواع التهابات استفاده می شد.

در یک پژوهش مصرف روزانه کندر سبب کاهش علائم بیماری آسم مانند کاهش تعداد حملات آن شد. یک بررسی بر روی 30 بیمار مبتلا به ورم مخاط روده بزرگ بین 18 تا 48 ساله صورت گرفت. در این مطالعه به 20 بیمار boswellia( ماده موثره کندر) و به 10 نفر دیگر داروی sulfasalazine داده شد. در این مطالعه نشان داده شد که از 20 نفر تحت درمان با ماده موثره کندر 14 نفر بهبود یافتند در حالیکه از بین 10 نفری که داروی شیمیایی دریافت کردند تنها 4 نفر بهبود یافتند. این بیماران درد شکمی کمتر، خونریزی، روده بزرگ سیگموئیدی و اسهال کمتری داشتند. در مطالعه Pak ( 2006) نشان داده شد که کندر در غلظتهای مشخصی می تواند از کبد در برابر آسیب دیدگی بیشتر محافظت کند. در مطالعه Kimmatkar ( 2003) نشان داده شد که کندر در درمان آرتروز موثر است.

این گیاه آفت و بیماری خاصی ندارد.تکثیر این گیاه عمدتا با قلمه انجام می شود. از بذر هم برای تکثیر کندر استفاده می شود ولی جوانه زنی آن پایین بوده و این گیاه عوارض جانبی زیادی ندارد. مطالعات بر روی موشها نشان می دهد که مقادیر بسیار زیاد کندر باعث آسیب به کبد می شود درحالیکه مقادیر کم تقویت کننده کبد بودهملی کالا.

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

Copyright © 2015. ملی کالا  Rights Reserved.