بیابان درک در موقعیت جغرافیایی E59 ۲۸ N25 ۲۹ و در نزدیکی روستایی به همین نام در استان سیستان و بلوچستان واقع گردیده است. همچنین در این روستا مجموعه ای از درختان چش، کرت(انجیرمعابد)، تپه های رمل سفید، نخل سبز رنگ و دریای نیلگون آبی در کنار هم قرار دارند.
دَرَک در زبان بلوچی به معنای سکونت در کنار دَرَگ یا دره است که بعدها به دَرَک مشهور شده.
منطقه درک در فاصله ۱۷۰ کیلومتری چابهار و ۱۲۰ کیلومتری منطقه آزاد چابهار ازجمله مناطق شاخص بیابانگردی کشور بوده و نزدیکی ساحل دریای عمان که به سواحل مکران نیز شناخته میشود و ماسههای روان مناظر زیبایی پدید آورده است.
همسایگی ماسههای روان و دریا در کنار نخلستان در ایران کمنظیر میباشد، ازاینرو این منطقه به دلیل دارا بودن جاذبهای خاص در سالهای اخیر موردتوجه علاقهمندان طبیعت قرارگرفته و وسعت این منطقه ماسهای از شرق به غرب ۱۷ کیلومتر و عرض متوسط شمالی جنوبی آن در حدود ۲ کیلومتر میباشد. ماسههای روان بهصورت تپههای هرمی با جهتی عموماً شمالی جنوبی در منطقه گسترده شدهاند. ارتفاع تپهها بهسختی از ۱۰ متر تجاوز نموده اما در برخی مناطق ارتفاع بلندتری نیز پیدا میشود و در دایره تپههای کوتاه تثبیت نشده طبقهبندی میگردند. عرض منطقه ماسهای از شرق به سمت غرب افزایش مییابد بهطوریکه در شرقیترین قسمت در حدود ۵۰۰ متر و در قسمتهای شرقی به حدود ۴ کیلومتر افزایش پیدا کرده و مقصدی که در چند سال گذشته به یکی از محبوب ترین و جذاب ترین مناطق گردشگری ایران برای طبیعت گردان تبدیل شده و سیستان و بلوچستان را به شکلی متفاوت به مردم معرفی کرده است.
ماسههای روان در این منطقه به سمت شرق و بهصورت پراکنده در این قسمت از سواحل بلوچستان قابلمشاهده هستند و به منطقه درک محدود نمیشود و در بخش غرب ماسههای روان رودخانه ماسهها را بریده و منطقه درک پایان مییابد. از نقاط شاخص در منطقه درک که به دلیل سختی مسیر کمتر مورد بازدیدقرارگرفته و تلاقی و عبور رودخانه فصلی از میان ماسهها و نهایتاً تشکیل دلتای رود و دریا در محاصره ماسههای روان است که مناظر بدیعی ایجاد نموده است. این منطقه از طریق یک جاده خاکی از روستای گزیدار به سمت ساحلقابلدسترسی میباشد. در چندمتری دریا انواع درختان گرمسیری به ثمر نشستهاند و با حفر چاه دومتری، آب شیرین و زلال وجود داشته که ساکنان محلی انواع هندوانه، ذرت، نخیلات و غیره را کشت و برداشت میکنند. در ساحل درک در چند متری دریا انواع درختان گرمسیری به ثمر نشسته اند و با حفر چاه دو متری، آب شیرین و زلال وجود دارد که ساکنان محلی انواع هندوانه، ذرت، نخیلات وغیره را کشت و برداشت , از عجایب دیگر این نقطه وجود آب شیرین در چند متری دریا است که سبب رویش جنگل و پوشش گیاهی انواع درختان گرمسیری شده.
این روستا هوای بهاری دارد و وزش بادهای موسمی از اقیانوس سبب شده تا حتی در فصول گرم نیز نسبت به مناطق دیگر هوای خنک تری داشته باشد. علاوه بر وجود جذابیت های یاد شده، در ساحل این روستا می توان موج سواری، قایق سواری، شنا، ورزش های آبی ساحلی را انجام و از این جاذبه گردشگری لذت برد.
آدرس بیابان درک: استان سیستان و بلوچستان، شهر کنارک، بخش زرآباد، دهستان زرآباد شرقی، روستای درک، بیابان درک